logo

 

 

estaticallibreta

  • Inici
  • Oficina del coach
  • La llibreta
Divendres, 09 Novembre 2018 21:03

Frase de la setmana

Escrit per
Divendres, 26 Octubre 2018 18:53

Frase de la setmana

Escrit per
Diumenge, 09 abril 2017 15:25

Pares sobreprotectors

Escrit per

L'entrenador del LogroBasket Club, Álvaro Valle, ha fet una magnífica reflexió sobre el comportament dels pares i mares envers els seus fills i filles quan fan esport, en aquest cas bàsquet. Lectura molt recomanable d'aquest article publicat a zonadebasquet.com

Dimarts, 20 Desembre 2016 05:55

"Pit stop" a pista

Escrit per

Abans d'acabar l'any us deixem un nou article a la "Llibreta del coach". L'entrenador de Sènior B, Jaume Pujol, aboca una bona dosi de matèria gris en aquesta reflexió sobre el privilegi de formar part d'un equip i sobre la importància d'un dels elements que sovint es mira amb por i desconfiança, com un càstig: la banqueta. 

En una entrevista a La Vanguardia, el 5 vegades campió de l'NBA, Ron Harper, descriu com va viure la seva etapa com a jugador, els campionats, els companys, les victòries i l'èxit. I tot l'esforç que hi ha al darrera. Exposa uns valors que volem incorporar al #piastyle

Dimecres, 18 Mai 2016 20:06

Cuidar la magia. La clave del minibasket

Escrit per

[reproducció del post d'en Joan Enric Garcia al bloc lachispadelasonrisa.wordpress.com]

Mi nombre es Joan Enric y soy coordinador de minibasket en un club catalán, y hoy me gustaría compartir y al mismo tiempo invitar a reflexión a toda aquella persona que junto a mi tiene la opción de disfrutar algo tan valioso y a la vez maravilloso como es el minibasket.

Minibasket es una etapa de formación, pero nos olvidamos de un detalle vital, pensar que es de formación exclusivamente de los jugadores es un error. Es una etapa de formación para jugadores, entrenadores, árbitros, padres, mesas…

Pero hoy hablaremos de los más importantes, los jugadores.  Esta edad nos abre una puerta mágica, una fantástica combinación entre la ilusión con la que se vive el deporte en sus primeros años, con la imaginación de esos jugadores y su capacidad de aprender. Esas esponjas con ganas de aprender y ser mejores cada día, que cambian del sollozo a la sonrisa con una capacidad innata y un tiempo mínimo.

Aquí me gustaría pararme, son esponjas pero no solo tácticamente o técnicamente, son esponjas en todo. Debemos ser muy conscientes de ello, hay gente que menosprecia estas edades, y más en según que categorías,  pero ellos son la base fundamental de todo lo que vendrá después, donde se empieza a sembrar el baloncesto, y ese baloncesto hay que sembrarlo entre todos.

Ellos están atentos a todo, a sus padres, al arbitro, a los compañeros, a los rivales, al entrenador. Ese hecho, nos da una responsabilidad a todos los implicados. Paciencia, respeto, dialogo, ilusión, ganas de aprender y mejorar, son valores que deberían ver en todos los rincones de un partido de esta competición. Hay situaciones magnificas cómo árbitros que explican las normas a los jugadores cuando estos no entienden la infracción, entrenadores que corrigen actitudes y predican con el ejemplo, y muchas otras, pero también es verdad que muchas veces la competición ciega todo.

El resultado pasa a ser lo primordial, se protestan al arbitro las decisiones, se oyen palabras más intensas de lo necesario, correcciones des de la grada y cuando miramos a pista se observa como la tensión del juego en competición, mata la ilusión de esos jugadores. Y yo me pregunto: ¿ Qué derecho tenemos a acabar con la magia de lo que tanto amamos?¿Para competir hace falta llegar a extremos?¿El resultado primara sobre la formación?¿De verdad vamos a recoger ya los primeros frutos cuando empezábamos a sembrar?

No se confundan, tengo alma de competidor nato, pero eso no me quita una imagen que tengo en la cabeza, un partido de minibasket debería ser un ejemplo de colaboración y solidaridad continuo entre todas las partes. Esos jugadores deben aprender, crecer y disfrutar en el proceso. Los árbitros deben coger confianza compartir conocimientos con todos los implicados y aprender de los errores. Los padres el pilar donde se sostienen esas ganas y claves en todo lo que concierne a su hijo/a. ¿Y los entrenadores? Pieza clave de esta estructura, son el equilibrio entre todas las partes, deben ser conscientes y coherentes, tengan la edad o experiencia que tengan, deben darse la oportunidad de aprender, de predicar sus palabras con gestos y ser conscientes de por ejemplo, cuanto ayudan a sus jugadores, cuantas palabras suman, corrigen o animan y cuantas son protestas con el fin de cambiar un criterio arbitral.

Cuando una deja de aprender se empieza a apagar. Pero hay algo aún más importante, entre todos debemos cuidar su ilusión, la magia de este deporte y el sentido de tantos esfuerzos, pues en el fondo, lo que queremos todos es lo mismo. Disfrutar la experiencia.

Unidos con el mismo fin, no solo podremos competir, sino disfrutar del mejor gesto de un jugador. Aquel que hacia grande a Magic, aquel que enriquece cualquier pista. Una sonrisa.

@houdini04

Dimecres, 20 abril 2016 19:23

Els pares a la grada: animen o distreuen?

Escrit per

Abans que res, pels que no em coneixeu, em presento. Jo sóc la Berta Vallès, entrenadora del Premini Femení aquí mateix, a l'Escola Pia. Ja feia temps que entrenava un equip escolar i que havia estat de segona amb equips femenins federats, però no ha sigut fins aquest any que m'he atrevit a estar a primera fila...

Dimarts, 23 Febrer 2016 14:03

La importància de la família

Escrit per

Estimats lectors, el meu nom és Joan Enric Garcia i entre diferents tasques que tinc dins d’aquest club que tant estimem, avui vull escriure sobre una en concret.

Dissabte, 06 Febrer 2016 10:21

Sentir-se especial

Escrit per

1971, la grada del torneig internacional de bàsquet que organitzava el CP Castellar a la pista de les piscines municipals estava plena de gom a gom, l’ambient era una passada, aquell esport tenia quelcom especial, tot i la tradició familiar futbolera estava decidit a estar amb aquelles persones i el que tocava als 6 anys era fer-te jugador.

Dimarts, 17 Març 2015 06:38

10 preguntes per liderar equips

Escrit per

En Xavi Garcia, entrenador, formador i coach professional, ens proposa que fem una reflexió sobre el rol de líder que exercim els entrenadors sobre el nostre equip. Per mitjà de 10 preguntes, en Xavi ens convida a analitzar si la nostra tasca va en aquesta línia. 

Dimecres, 17 Desembre 2014 21:07

La màgia del #piastyle

Escrit per

Pels que no em coneixeu el meu nom és Joan Enric Garcia, sóc entrenador del Cadet Masculí i coordinador de cistella petita del club, però per sobre de tot m’agrada pensar que sóc una persona "Pia". I vosaltres us preguntareu, que vol dir això? Per començar, m’agradaria dir que vaig arribar aquest club amb 10 anys i ara ja en tinc 25, he passat per totes les categories des de que he estat aquí i dels 13 anys que vaig començar a fer d’entrenador, no he parat fins ara.

Diumenge, 13 abril 2014 21:00

la reunió prepartit

Escrit per

La reflexió que exposo a continuació neix de la meva participació en la sessió de l'entrenador ACB, Jaume Ponsarnau, "El dia del partit", dins del 17è seminari Bàsquet, Esport i Ciència, desenvolupament i formació dels jugadors joves (infantil i cadet), jornades que va organitzar el passat mes de març l'Associació Catalana d'Entrenadors de Bàsquet (ACEB).Aquest apunts contenen interpretacions pròpies i del meu interès i no pretenen ser un recull literal del què el Jaume Ponsarnau va dir.

Com a entrenadora de minibàsquet al llarg de la temporada m'he donat compte de: Els nens s'avorreixen molt ràpid als exercicis. Com he pogut veure aquest fet? No sé vosaltres, però en el meu cas i en el dels equips que m'envolten durant l'hora d'entrenament, he pogut observar com la intensitat i concentració dels jugadors durant l'exercici baixava amb molta velocitat, convertint el treball en una cosa inútil, ja que aquell exercici ha perdut la seva finalitat, ensenyar.Què provoca aquest fet?

Dilluns, 10 Febrer 2014 09:25

No només és bàsquet, va més enllà

Escrit per

No hi ha plaer més gran que un somriure dibuixat a la cara d’un nen o nena del teu equip. El millor de tot és que les rialles o els somriures dels més menuts són les més especials i les més sinceres. Jo, tinc la sort des de ja fa tres anys, de compartir el bàsquet amb infants, amb els més petits del club i si us haig de ser sincera no ho canviaria per res del món.

Dimecres, 15 Gener 2014 09:16

El 5x5, un recurs sobreestimat en Minibàsquet

Escrit per

Després de més d’una dècada entrenant, i veient l’evolució del bàsquet, on sempre van sorgint noves tendències, un se n’adona que a nivell d’entrenament i a nivell tàctic, les categories de formació poc tenen a veure a quan un era jugador. És més, poc tenen a veure a quan vaig començar a entrenar. Darrerament m’he centrat de nou en el món del minibàsquet, com a entrenador i com a observador. He vist entrenaments de companys, m’he parat pel carrer per veure estones d’entrenaments a patis d’escola, o fins i tot, veure entrenaments anteriors al meu a pavellons públics observant equips de diferents clubs, i entre molts altres aspectes m’ha cridat l’atenció que, en general, hi ha un ús excessiu del recurs del 5x5 en aquestes categories.

Dimecres, 08 Gener 2014 08:47

La motivación del entrenador

Escrit per

La victoria, la derrota, el detalle técnico, la parte táctica, la táctica individual… Vivimos un deporte rico en conceptos y amplio en alternativas, desarrollos y soluciones a los diferentes problemas que se nos presentan, tanto en ámbito individual, como en el de equipo. A nivel personal, como entrenador, la mayoría de estas ideas se desarrolla en un tiempo específico, en el cual incluimos entrenamientos y partidos, a partir de un trabajo previo.

Amb el suport de:

logo curt                             FCBQlogo                                logo diba                               spalding                   

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si hi estàs d'acord apreta el botó per acceptar-ho. .