logo

 

 

estaticallibreta

Diumenge, 13 abril 2014 21:00

la reunió prepartit

Escrit per Xavier Dorio
Valorar aquest article
(0 vots)

La reflexió que exposo a continuació neix de la meva participació en la sessió de l'entrenador ACB, Jaume Ponsarnau, "El dia del partit", dins del 17è seminari Bàsquet, Esport i Ciència, desenvolupament i formació dels jugadors joves (infantil i cadet), jornades que va organitzar el passat mes de març l'Associació Catalana d'Entrenadors de Bàsquet (ACEB).Aquest apunts contenen interpretacions pròpies i del meu interès i no pretenen ser un recull literal del què el Jaume Ponsarnau va dir.

Els entrenadors hem d’utilitzar les reunions d’abans del partit com una eina més per a l’obtenció dels objectius de l’equip, i de la mateixa manera que preparem o programem els entrenaments també ho hem de fer amb la xerrada pre-partit. No podem deixar passar cap oportunitat per influir en les nostres jugadores. Com estem creant hàbits a les jugadores en tots els aspectes del joc, la reunió pre-partit, dins del procés de la pròpia jugadora per arribar el millor preparada possible a l’inici del partit, la introduirem en totes les categories, independentment del seu grau de competició, adaptant el seu contingut a l’objectiu perseguit per l’entrenador per aquell partit.

La reunó prepartit 

La reunió abans del partit tindrà una durada de 10 minuts i la farem aproximadament uns 35 minuts abans de l’inici del partit, per tal de que el que diguem quedi el més a prop possible de l’inici del partit, fer-la massa aviat o llarga, pot no aconseguir el que busquem, per la dificultat de les jugadores en mantenir el seu enfoc en períodes llargs.

Les reunions les dividirem en tres objectius. En el primer buscarem l’enfoc defensiu, en el segon buscarem l’enfoc ofensiu i en el tercer buscarem l’enfoc mental. Cal determinar molt bé aquest tres objectius, utilitzant un llenguatge clar. Es convenient tenir dins de l’equip, un idioma propi, paraules clau que les utilitzem en els entrenaments i portin a les jugadores a crear connexions internes pròpies ràpidament. Per aquestes reunions hem de tenir creativitat. Hem utilitzar tots els mitjans possibles, grafismes, imatges, vídeos, per subratllar els objectius de la xerrada i fer-les més atractives i engrescadores. Estem tractant amb jugadores on les imatges visuals causen més impacte que les paraules.

Un dels punts més descuidats en les xerrades és l’enfoc mental: és necessari ensenyar a la jugadora què és el que li espera en el partit que està a punt d’iniciar, aconseguir que s’aïlli de l’entorn, en alguns casos no del contrari. Hem de centrar estímuls competitius i si és necessari aprofitar per reconduir algun conflicte de l’equip. El què s’ha dit és perquè els entrenadors li donem importància a la xerrada pre-partit i la preparem igual que ho fem amb un entrenament. Són 10 minuts on els tres objectius (enfoc defensiu, enfoc ofensiu i enfoc mental) han de quedar ben determinats i hem d’utilitzar tota la nostra creativitat per fer-los arribar a les jugadores.

Xavier Dorio Alcaraz

Entrenador

 

Llegir 1660 vegades Darrera modificació el Dimarts, 06 Gener 2015 21:06

Amb el suport de:

logo curt                             FCBQlogo                                logo diba                               spalding                   

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si hi estàs d'acord apreta el botó per acceptar-ho. .