logo

 

 

estaticallibreta

Dissabte, 06 Febrer 2016 10:21

Sentir-se especial

Escrit per Jaume Pujol
Valorar aquest article
(10 vots)

1971, la grada del torneig internacional de bàsquet que organitzava el CP Castellar a la pista de les piscines municipals estava plena de gom a gom, l’ambient era una passada, aquell esport tenia quelcom especial, tot i la tradició familiar futbolera estava decidit a estar amb aquelles persones i el que tocava als 6 anys era fer-te jugador.

jaumepujol1Com us podeu pensar, al ser un esport minoritari vaig coincidir a pista amb 3 generacions i us ho dic seriosament, vaig estar una temporada que els dissabtes, corria amunt i avall darrera una pilota sense tocar-la i intentant estar a totes les accions a les que no hi anava ningú per intentar tocar-la, però quan parlava amb els amics i la família em sentia especial, estava fent quelcom que ells no feien, fins i tot el mal hàbit que m’acompanya des de petit d’arribar tard em feia sentir especial.

Quan vaig arribar al primer partit tan sols quedaven 3 samarretes, a l’igual que el barret d’Harry Potter vaig decidir que el número 13 era per a mi i em feia sentir especial, no la volia ningú. Durant 22 anys la vaig suar de valent, fins i tot la bronca d’aquell entrenador del que recordo veure’l com tot un senyor amb pantaló de vestir, americana i sabata negra i d’un tracte agradable però ferm, al qui en un partit li vaig fer perdre el seu “porte” després d’haver-me de lligar els cordons de les espardenyes per tercera vegada durant l’encontre; “no tornaràs a jugar cap més partit fins que te les sàpigues lligar”, va dir. La primera solució va passar per fer-m’hi nusos, però a les colònies d’estiu a Castellcir els meus amics i amigues em varen ensenyar a nuar, de totes les maneres possibles, arribant al doble nus.

jaumepujol2Sempre he jugat amb doble nus, em sentia especial, tant especial com saber que aquell senyor que va ser el meu primer entrenador està habitualment a la grada del Piagarden: quan veig en Pepe Prat a la grada em recorda que m’he sentit especial en les dificultats. Us podeu imaginar com d’especial m’he sentit amb les alegries?

1979, estava del tot integrat amb aquelles persones i em varen donar la responsabilitat d’entrenar el meu primer equip després d’haver estat ajudant. Des d’aquella temporada he estat entrenador i coordinador d’uns/es 1.600 jugadors/es, els/les quals s’han sentit especials com Jo. Aquest és el nostre repte com a entrenadors/es: fer-los sentir especials tant en les dificultats com en les alegries, sense oblidar-nos que aquest joc l’hem incorporat dins d’unes federacions en les que es guanya i es perd, el que fa que en els inicis dels jugadors evitem utilitzar la paraula guanyar i l’hem substituït per la paraula formar, la qual fomenta el sentir-se especial, tot i que cada cap de setmana el 50% dels equips han tingut dificultats i l’altre 50% ha tingut alegries.

DOMINAR EL JOC

COMPETIR

GUANYAR

GUANYAR TOTS ELS QUARTS

2006, Espanya es proclama campiona del món i en José Manuel Calderon acaba el mundial dient quelcom així: “per aconseguir el màxim èxit com equip s’han de guanyar tots els quarts de l’encontre”. Així doncs, el nostre objectiu com a entrenadors de jugadors que se senten persones especials és fer equips que siguin especials, els quals com a persones han de tenir tots els valors que els hi demana la societat, insistir i persistir en el domini del joc. Dins del domini del joc haurem d’anar incorporant “inputs” de competició i si som capaços de dominar el joc i competir, haurem d’anar incorporant “ínputs” per guanyar, intentant arribar a guanyar tots els quarts.

Guanyar sense la combinació de jugadors que dominin el joc i que vulguin competir fa que els entrenadors a voltes ens oblidem que això és un joc jugat per persones que se senten especials, però que formen equips vulgars, perdre per no dominar el joc i no tenir competidors no és motiu per no tenir equips especials. El nostre sénior A, a més, incorpora alguns jugadors amb talent, paraula que diferencia al jugador que neix amb unes qualitats i al jugador que es fa, però això ja dóna per un altre article.

Gaudim de ser especials dins del Piastyle.

Jaume Pujol Entrenador Cadet B i Sénior B  

Llegir 1849 vegades Darrera modificació el Dissabte, 06 Febrer 2016 10:51

Amb el suport de:

logo curt                             FCBQlogo                                logo diba                               spalding                   

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si hi estàs d'acord apreta el botó per acceptar-ho. .