logo

 

 

estaticallibreta

  • Inici
  • Oficina del coach
  • La llibreta
  • Creativitat de l'entrenador, motivació del jugador
Dimarts, 18 Març 2014 15:43

Creativitat de l'entrenador, motivació del jugador

Escrit per Anna Dorio
Valorar aquest article
(0 vots)

Com a entrenadora de minibàsquet al llarg de la temporada m'he donat compte de: Els nens s'avorreixen molt ràpid als exercicis. Com he pogut veure aquest fet? No sé vosaltres, però en el meu cas i en el dels equips que m'envolten durant l'hora d'entrenament, he pogut observar com la intensitat i concentració dels jugadors durant l'exercici baixava amb molta velocitat, convertint el treball en una cosa inútil, ja que aquell exercici ha perdut la seva finalitat, ensenyar.Què provoca aquest fet?

Siguem sincers, són nens i afortunadament estan dotats d'una gran imaginació, de tal manera que quan l'exercici no els enganxa, focalitzen la seva atenció en allò que més els atrau, cosa que pot ser molt diferent en cada cas. Alguns amb la pilota, cosa que no està del tot malament, però fins hi tot he vist jugadors que es distreien amb les línies, cosa que... Però això no és culpa seva, es culpa nostra, en aquest cas en concret, meva.

Puc estar d'acord que la repetició pot ser una bona base d'ensenyament, encara que hem d'aconseguir que aquesta repetició no sigui sempre igual, hem de ser creatius dins dels exercicis, així poder trobar diferents maneres de treballar el mateix.

Arribat aquest moment, em vaig preguntar: COM?

Primer em vaig plantejar, que m'agradava a mi a la seva edat? Jo no era precisament una nena exemplar, per tant ja tenia un altre punt de vista per enfocar els entrenaments. Ara ja tenia els objectius que volia aconseguir com entrenadora i la possible actitud dels nens als exercicis.

Un cop aquí vaig decidir: CANVIAR.

El meu primer pas va ser buscar la creativitat, connectar amb el meu nen interior, això em va permetre crear un nou exercici. Ràpidament, em vaig adonar com els nens s'enganxaven a aquest nou exercici, i com el trobaven a faltar. Això em va animar, vaig anar introduint més i més canvis als meus entrenaments, i els nens responien amb més i més ganes a l'hora de treballar. He de reconèixer que des de fora podien sembla una mica estrambòtics, però els nens s'ho passaven bé i milloraven, per mi això era i és el més important. Sincerament, que vaig treure jo de tot això? Els nens s'ho han de passar bé fent allò que els hi agrada. I per a mi, com entrenadora, no havia de ser un objectiu, sinó una realitat.

Anna Dorio @annadorio4

 

Llegir 1694 vegades Darrera modificació el Dimarts, 06 Gener 2015 21:07

Amb el suport de:

logo curt                             FCBQlogo                                logo diba                               spalding                   

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si hi estàs d'acord apreta el botó per acceptar-ho. .