logo

 

 

estaticacnoticies

Diumenge, 06 Març 2016 22:39

Jo, la Pia-Grada

Escrit per Eduard Freixas
Valorar aquest article
(1 Votar)

Mmmmmmm,....estic enamorat!. No és això?. Perquè em dius que no és això?. Tinc tots els símptomes. Estic frisós perquè arribi el cap de setmana i veure't. Entre setmana penso en els moments que hem passat junts. El divendres miro el rellotge per saber quanta estona falta per retrobar-nos. I em dius que no estic enamorat!!!

M'agrada el bàsquet!. Bé, tot el bàsquet no. Disfruto quan es competeix a la pista. Competir, del llatí "competere" esforçar-se conjuntament. Treball en equip. La pilota es mou ràpid d'un costat a l'altre. On no arriba un, ja hi és el seu company. La banqueta animant constantment. Gaudint del què passa a la pista. Tot s'encomana, tothom es sacrifica, tothom s'ho passa bé. Hi ha energia dins el pavelló. La il.lusió és una força incontrolable, constructiva. Un rebot lluitat, recuperar una pilota en defensa, una assistència de 10 metres....un triple al límit de la possessió. Hi ha honor a la pista, el comportament és noble a la victòria i a la derrota.

Aquest és el bàsquet que enamora. Ara a la Pia ja ho hem tastat, ara n'estem engantxats, en volem més. Noto com s'escampa per tots els equips. No té a veure amb guanyar o perdre un partit. Té a veure amb passar-s'ho bé i fer-ho passar bé.

Per contra ens hem tornat més exigents. Veure un equip trist, que no disfruta jugant, que no comparteix, que baixa els braços, que no lluita, ens deixa ben tocats. Volem veure-us contents. Hem de notar a la pell que esteu contents. La forma en que entenem el bàsquet no és gens "culte", és absolutament visceral, hi ha passió. Com en l'art, vosaltres jugadors i jugadores ens heu d'emocionar, heu de transmetre, sinó la Pia-grada no s'ho passa bé.

Perquè som de la Pia? Perquè t'enamores? Jo no se respondre. Però que "guapo" és estar enamorat, i és cosa de dos, no!!. La meva iaia em deia, "Costa més conservar que enamorar" i tenia tota la raó, ara des de la grada venim a veure, què dic a veure, venim a viure el mateix bàsquet des dels preminis als sèniors, tots podeu transmetre. Tots i totes heu de recordar en tot moment perquè sortiu a la pista a jugar. Si us ho passau bé, nosaltres ens ho passem millor. Treballeu el talent i esforceu-vos en l'actitut i de ben segur ens fareu vibrar...Ah, i si a sobre acabeu guanyant el partit, ja és la repera.

Per acabar, m'agrada la idea del vincle per sempre. Enamorar-se hauria de ser per tota la vida. És un sentiment que et fa estar content, et fa anar endavant i això fa que al teu voltant les coses funcionin. Dóna i rebràs. "You will never walk alone", al futbol també tenen coses bones, eh!. Ésser d'un club, hauria de ser per tota la vida. I trobar-te a la grada amb gent com tu, que li agrada viure el bàsquet, que està enamorada del seu equip i que com tu, està al costat del seu equip sempre. Ser conscients que necessitem uns bons equips i aficions contrincants per poder disfrutar d'aquest esport, ens farà gaudir més del bàsquet i de la nostra Pia.

Llegir 2231 vegades Darrera modificació el Dilluns, 07 Març 2016 16:19

Amb el suport de:

logo curt                             FCBQlogo                                logo diba                               spalding                   

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si hi estàs d'acord apreta el botó per acceptar-ho. .