logo

 

 

estaticacnoticies

Dimecres, 30 Novembre 2016 22:54

Ja ha arribat el torneig més esperat: Topbasquet 2016!

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Al voltant de 700 participants, entre jugadors i entrenadors, prendran part en el vuitè Topbàsquet Ciutat de Sabadell, que es disputarà els dies 9, 10 i 11 de desembre, per a categories Mini i Infantil, organitzat pel Club Esportiu Escola Pia. Compta amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell i la Federació Catalana de Bàsquet i la col·laboració de Báden i Coca-Cola, com a proveïdors oficials.

Com és habitual, el torneig reuneix equips de gran nivell de tot Catalunya i de la resta de l'estat, amb clubs que vénen de Madrid, País Basc, Andalusia, Balears o Canàries. Tant la qualitat dels equips com el format del torneig, fan de Topbàsquet un torneig molt atractiu amb una exigència competitiva molt alta, però a la vegada és un espai per a gaudir del joc, de l'ambient i fer amistat amb participants provinents de tot arreu.

Aquest any, el format de 16 equips en categoria masculina i 10 en la femenina es veu sensiblement modificat, amb 16 equips en el quadre masculí i 8 en el femení. No varien els terrenys de joc, amb els pavellons municipals del Nord, Sud, Balsach i Escola Pia. Les finals es jugaran el diumenge 11 de desembre a partir de les 11:30 en categoria Mini i les 12:45 en Infantil, al Pavelló del Nord.

Imatge de la ciutat

Avui dimecres, a l’Escola What’s Up de Sabadell, s’ha fet la presentació a la premsa de la vuitena edició d’un torneig que, en paraules de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, “està plenament consolidat, és un model a seguir en el terreny organitzatiu i és un dels esdeveniments importants en la projecció exterior de la imatge de la ciutat. Dels 48 equips, 44 són de fora, no només d’altres poblacions catalanes, sinó de Madrid, Andalusia, País Basc, Balears o Canàries. La imatge que projectem amb activitats de les nostres entitats, com aquest cas, és valuosíssima”.

En el transcurs de l’acte, el responsable de la secció de bàsquet del Club Esportiu Escola Pia, Moisés Angulo, ha agraït la col·laboració i la confiança dels patrocinadors i especialment el suport de  l’Ajuntament de Sabadell i de la Federació Catalana de Bàsquet. També ha destacat “l’enorme il·lusió i a la vegada gran responsabilitat amb què organitzem aquest torneig. Hem demostrat que tot i ser un club petit, gairebé familiar, podem mobilitzar la nostra massa social per fer esdeveniments d’envergadura”.

Angulo va explicar, a més, que el fet que el calendari hagi col·locat els dies festius al bell mig de la setmana, així com que el 9 de desembre és lectiu en algunes ciutats, ha obligat no només a modificar els horaris d’alguns partits, sinó que s’ha decidit no celebrar l’habitual clínic que la Federació organitza el primer dia de torneig.

Nivell esportiu

Pel que fa a la competició, el director del torneig, Joan Enric Garcia, ha destacat les principals característiques del torneig: “estem parlant de quatre competicions diferents, en quatre pavellons repartits per la ciutat, 48 equips, 120 partits en total i amb un nivell esportiu molt atractiu”.

En relació al nivell, Joan Enric Garcia ha remarcat que “si bé totes quatre tenen un nivell alt, amb equips molt forts i de gran qualitat de bàsquet, enguany vull destacar la competició mini masculina, amb la participació dels millors equips del nostre país. Possiblement sigui la competició de més alt nivell a Catalunya d’aquesta categoria”. El director de Topbàsquet ha fet esment, d’altra banda, de la participació sabadellenca, amb tres equips del CN Sabadell i l’equip mini masculí de Basquetpia.

Topbàsquet és fruit del treball dels membres del Club Esportiu Escola Pia de Sabadell, tant entrenadors, directius, jugadors, familiars, com voluntaris i amants del bàsquet. Però no seria possible, sense el suport dels patrocinadors i col·laboradors. Topbàsquet té també un vessant solidari i des dels seus inicis és una activitat col·laboradora amb la Marató de TV3.

D’altra banda, i amb la voluntat d’obrir la competició i l’esperit del torneig a l’esport no federat, a finals de desembre es preveu organitzar el primer Topbàsquet Escolar, en edats premini i mini, amb la participació d’equips de centres educatius de primària de Sabadell i d’alguna formació del club formada per jugadors i jugadores d’Escola i premini.

 

Llegir 1389 vegades Darrera modificació el Dimecres, 30 Novembre 2016 23:03

Amb el suport de:

logo curt                             FCBQlogo                                logo diba                               spalding                   

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si hi estàs d'acord apreta el botó per acceptar-ho. .