logo

 

 

estaticacnoticies

Articles filtrats per data: Febrer 2020

Dijous, 13 Febrer 2020 14:15

Homenatge Pere Olivé i Morral

SOM EL QUÈ RECORDEM

El diumenge 2 de febrer al pavelló de la Pia, a la mitja part del partit de Copa Catalana entre el C.E.Basquetpia i el C.B.Castellar del Vallès, es va celebrar un acte en memòria d’en Pere Olivé i Morral (1940/2019).
En Pere ens va deixar el passat 27 de novembre. Les dues directives, representades per en Moises Angulo i en Lluís Bacardit, ho vàren tenir claríssim, amb una trucada es van posar d’acord per fer un homenatge a la trajectòria esportiva de l’entrenador. Però qui era aquesta persona per generar consensos d’aquests tipus?
En Pere va ser jugador, entrenador i directiu d’ambdós clubs. Al final del document fem esment d’algunes de les fites esportives que va assolir. Potser la més especial, el campionat de Catalunya de 1ª Catalana amb el sénior de la Pia (temporada 1989/1990), fent tándem amb un altre històric del Club, en Jordi Roma.
Els reconeixements també li van arribar:

  • 1994, Medalla d’argent de la Federació Catalana de Bàsquet.
  • 1996, Medalla d’or de la Federació Catalana de Bàsquet.
  • 2008, designat Històric del Bàsquet català a petició del C.B.Castellar.

Ell ja era jugador de bàsquet quan a l’Escola Pia (1953) i el C.B.Castellar (1957) començava aquest esport.(Tenim una foto del llibre d’en Joaquím Domènech que així ho testifica de l’any 1955. Podeu veure-la al document adjunt així com la seva trajectòria esportiva)
Va ser un apassionat d’aquest esport i ho va demostrar deixant-s’hi mitja vida als dos clubs, primer al C.B.Castellar i més tard a l’Escola Pia de Sabadell. Aquesta passió la va encomanar al seu fill en “Perico” i la va “patir” la seva dona MªTeresa, que vàren assistir a l’acte per rebre l’afecte dels qui ens hi vàrem reunir, companys d’equip de joc, de directives, jugadors entrenats per ell…i d’això vull parlar ara.
Perquè es va omplir el pavelló diumenge?. Jo ho tinc clar. En Pere va ajudar a fer Club, a fer xarxa, a fer comunitat. I ara uneix dues entitats, el C.B Castellar i la Pia, que lliguen la seva història gràcies a les persones que han viscut i han donat coses als dos llocs sota el paràigua del Bàsquet.
Per això el títol de l’escrit és “SOM EL QUÈ RECORDEM”. La Pia és un Club petit, però hem de treure pit al parlar de la gent que hi ha jugat, que hi ha treballat…que s’hi ha apassionat. El 1982 es va fundar el C.E Escola Pia. Durant aquests 38 anys ens han anat deixant companys de projecte. En Lluís Brunet i en Josep Capdevila, fundadors i directius durant 22 anys. El pare Antoni Piña, pare escolapi fundador. En Santi Ribera, entrenador. En Miquel Magem, jugador. En Jordi Capdevila, jugador i assistent. De ben segur que em deixo altres persones, en Pere ara s’afegeix a aquesta llista.
I com a Club no ens podem permetre oblidar a ningú. Tothom qui ha botat una pilota a les pistes del carrer Garcilaso, ha ajudat a construir un projecte esportiu històric a la nostra ciutat. Els que ara formen el Club han de conèixer la Història de l’entitat, les persones que l’han construït. Figures com en Pepe Prat, en Feliu Torras, els germans Godia, l’Andreu Clapés, en Jaume Milà….son molts, molta gent hi ha treballat i hi treballa cada dia per assolir un projecte guanyador. Guanyador en formació, en valors, en solidaritat, en l’exemple de l’esforç, del joc net…..de la passió.
I hem de ser agraïts. I donar gràcies a tots i totes aquelles persones que amb el seu exemple han fet que altres agafessin el testimoni i que això faci que encara avui, el 2020 el projecte de Bàsquetpia sigui ben viu. GRÀCIES.
Gràcies Pere. 

Publicat a noticies

Amb el suport de:

logo curt                             FCBQlogo                                logo diba                               spalding                   

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Si hi estàs d'acord apreta el botó per acceptar-ho. .